onsdag 26 oktober 2011

Region...

Landstingsstyrelsen har idag föreslagit fullmäktige att vi skall jobba för samgående med Västernorrland till en gemensam Region....

Spännande....

tisdag 25 oktober 2011

Socialstyrelsen vill bestämma vad politiker skall få driva för frågor !!!

Ibland måste man hålla sig för skratt - nu har Örjan Dahlberg på Socialstyrelsen tagit sig makt över huvudet och vill styra vad de förtroendevalda i landet skall säga och tycka om alternativmedicin...

Det hela handlar om att han anser att jag som landstingspolitiker och homeopat inte kan tala för homeopati.
- Han jämställer nämligen legitimerad personal med förtroendevalda och har fått för sig att han kan styra över politiskt tillsatta personer... Där har Örjan ingen makt eller befogenhet mer än någon annan av oss - nämligen att gå till allmänna val !

Å andra sidan har jag heller aldrig förespråkat homeopati istället för vanlig medicin inom sjukvården eller som nervösa läkare i Krokom uttrycker det: "Att Robert Uitto är väldigt kritisk mot den traditionella medicinen som landstinget står för.."

 - En av honom helt påhittad uppgift, eftersom jag är mycket stolt över vår sjukvård, våra utvecklade läkemedel och behandlingsmetoder - inte minst stolt också över all den kompetens som vår sjukvårdspersonal besitter. Rykten sprids snabbt - oftast av okunskap och rädsla.

Örjan Dahlberg på Socialstyrelsen måste nog gå en utbildning i hur vårt demokratiska system fungerar - statliga tjänstemän kan inte besluta om vad politiska företrädare skall tycka, företräda eller kämpa för!

OM - jag säger om, politiker skulle vilja godkänna homeopati i sjukvården, så är det fritt för varje politiker att tycka så, jobba för det, motionera för det och tom besluta om det!!! Politiken är nämligen företrädare för allmänheten och för visioner inför framtiden - så kan de också lägga vilka förslag de vill utan att Örjan på Socialstyrelsen kan påverka detta - tack och lov om inte demokratin skall beskäras av staten som i forna Sovjet....

Han skall företräda hälso- och sjukvården, säger Örjan Dahlberg om mig. - Fel igen - jag skall företräda allmänheten och invånarna, samt mitt parti ! Så enkel är den rena demokratin som inte kan styras av staten!

Örjan skall företräda de politiska besluten och tillse att det som görs inom sjukvården följer stiftade lagar, men han skall inte tala om vad politiken skall tycka!


Egna misslyckanden kan inte döljas genom nedsvärtningsförsök av andra...

Marianne Larm-Svensson (c) gräver idag i Östersunds-Posten, djupt ned för att försöka lyfta den för närvarande misslyckade politiska karriären och kanske slippa stå i skuggan av oppositionsledaren i vårt landsting som är Moderat.

Självklart måste det kännas tungt att som på valnatten få besök av oss Socialdemokrater som ökat förtroendet och fått ytterligare mandat i vårt landsting, när Marianne och hennes Centerkamrater gjort allt för att krossa och svärta ned oss.

Det var då en påtagligt krossad före detta oppositionsledare jag mötte, den natten - som tvingats inse sin förlust och dessvärre också inse att huvudmotståndaren Socialdemokraterna stärkt sin ställning och man själv tom tappat ställningen som ledande oppositionsparti...

Att i den vevan ta sin tillflykt till Stockholm och rikspolitiken var säkert både skönt och rätt, men slutade även det abrupt... Väl hemkommen kan det givetvis kännas tufft att berövats sin position och tvingas göra sig hörd utan spännande politik...

Det jag den där valnatten inte skulle veta, var att Marianne Larm-Svensson tom skulle pröva på att göra nyheter av gammal skåpmat och försöka svärta ned mig genom att tala om olämpligheten i att jag är homeopat.

Personligen blir jag både trött och ledsen över så låga tilltag, som svärtar politiken och skymmer de riktiga frågorna.

Det är ju både känt och omdiskuterat redan 2002 att jag är homeopat och landstingspolitiker. Under tre val har jag kandiderat som detta och fått förtroendet och många kryss.

Personligen har jag ingen aning om Larm-Svenssons, yrkesbakgrund - utan har i henne, precis som i andra förtroendevalda sett en representant för allmänheten. Må vara svarvare, läkare, lärare, studerande, pensionär - i Sverige är det inte yrkesbakgrund som avgör, utan engagemang. Det gör ju också att vi inte är medicinskt ansvarig i sjukvården, utan ansvariga för att fördelning, skatteuttag osv blir det bästa för våra medborgare.

Laglighet, metoder osv beslutas av medicinska ansvariga och givetvis av Socialstyrelsen.

Att jag under ett antal år valt att följa mitt yrkes utveckling på fritiden, ser jag som både intressant, spännande och viktigt. Jag föreläser gärna i ämnet, men vill inte ha ord lagd i min mun som antyder att jag skulle tvivla på den vanliga läkekonsten - som jag i grunden försvarar som världens bästa!

Homeopatiska läkemedel, fabriker eller företag finns inte inom den svenska sjukvården, utan är ett självvalt komplement. Som förtroendevald vill jag fortsätta att slåss för en utvecklad sjukvård, lyfta fram personalens enorma kompetens och forskningens betydelse för allt bättre läkemedel och behandlingsmetoder.

Marianne Larm-Svensson väljer en väg där hon vill fokusera på min inkompetens och olämplighet (samtliga homeopater borde kanske avprogrammeras och avnämas sina demokratiska rättigheter...) för att slippa tala om sina egna tillkortakommanden i politiken och en valförlust som givetvis satt starka spår.

Hon har gjort det förr där hon tom haft synpunkter på hur det Socialdemokratiska partiet gett mig interna socialdemokratiska uppdrag...

Istället vore det borde snyggare och mer förtroendeingivande att tala politik och verkligt hot mot glesbygdens sjukvård och en rättvist fördelad sjukvård oavsett inkomst.

Låga angrepp ger en dålig debatt och en trist stäming. Det tar fokus från politiken och mycket energi tappas för de stora och viktiga frågorna i svensk sjukvård.

Jag har hittills under mina år som sjukvårdspolitiker aldrig talat illa om vanlig medicin - hur skulle jag kunna göra det, eftersom jag tror starkt på den, värnar den och vill vara med om att klara en rättvis finansiering för den. - Även i glesbygd!

måndag 24 oktober 2011

Häxjakten på politiken

Till och från tycks politiken innehåll vara ointressant och intresset riktas istället på person... I yttersta fall producerar tom massmedia påståenden, fiktiva regler och intervjuer för att minska förtroendet för politiken, den förtroendevalda och dess person - Juholtexemplet är typiskt.

Då är det inte längre roligt, inte längre meningsfullt - utan enbart frustrerande... Man vill bara lämna!

Än värre blir det när man inser att ens fiender, ens motståndare arbetar intensivt för att tipsa media om sådana uppslag. Det återkommer dessutom med jämna mellanrum, trots att de tidigare inte lett tillnågons avgång - men att försök igen kan ju ge vinst...

Politikens tryne blir fult och förtroendet för kamrater i den politiska kretsen minskar - vem har sagt vad, vem har tipsat - vem kan man lita på....?

Lokalpressen är inte sena att följa med och just nu jagas fläckar i den socialdemokratiska politiken - det kan handla om att idiotförklara politiska resor, svärta stftet med att vi vill påverka på andra arenor än på hemmaplan - då förvandlas det till rekreationsresor och påhejas av en feg opposition!

Ingenting är självklart i politiken - men resor kan försvaras och skall genomföras. - Vi skall vara där det händer och där vi kan påverka oavsett om det är i Östersund, Gällivare, Göteborg eller Bryssel.

Fokuset tas bort från politiken och man väljer att populistiskt svärta ned istället. Det åtgår massor med energi till ingenting, istället för att vi får tala politik....

Samtidigt skall inget döljas, men det skall visas vid sitt rätta jag!

Just nu handlar det återigen om min yrkesbakgrund som homeopat i kombination med mitt politiska uppdrag som landstingsråd på halvtid. Det var ett otroligt liv 2002 när jag kandiderade och sean dess har jag bevisat att jag inte tagit massa tillfällen i akt att driva homeopatin som politiker. Ingen kan anklaga mig för det, när jag istället lyft  fram, försvarat och slagits för den svenska sjukvården.

Att det sedan inte faller inom vårt ansvarsområde som landstingspolitiker att besluta hur medicinen skall användas och med vilka metoder, gör ju frågan obefintlig.... Det ligger hos socialstyrelsen!

Nu handlar det istället om att visa på olämpligheten i att jag har föreläst vid ett antal tillfällen per år om homeopati. Östersunds-Posten vill få det att framstå som att jag kom i beroendeställning när jag föreläste på uppdrag av ett läkemedelsföretag... problemet är bara att Sveriges landsting aldrig använder homeopati och att detta läkemedelsföretag aldrig kommer att göra affärer med landstingen...

Dessutom är det viktigt för mig att behålla mitt intresse, om än i hobbyformat - den rätten tänker jag ta mig och hoppas på att sådana här ständiga försök att svärta ned, jävlas och misstänkliggöra kan ta slut någon gång - så att vi slipper lägga energi på detta. Det tar kraft, minskar intresset och framför allt är det inte roligt att behöva fundera över vem som medvetet läckt eller tipsat denna gång....

Nej, jag är less på etta och vill få tillbaka politiken på en rimlig nivå!