måndag 11 augusti 2014

Jämtland Härjedalen vill och kan!


Att inte tro på en framtid för Region Jämtland Härjedalen vore galet. Inte minst med tanke på alla fantastiska innovatörer, företagare, arrangörer och kulturpersonligheter som ibland tom går över gränsen till vad man trodde skulle vara möjligt.

Politikens insatser kring utvecklingen är ju att möjliggöra, öppna upp och ge stöd. Under sommaren har vi sannerligen fått se prov på hur mässor, konserter och andra arrangemang lockar och attraherar till vår del av landet.

Kopplingen mellan alla dessa aktörer och framtiden för välfärdsfrågorna i regionen är uppenbar. 
Ökad inflyttning, fler företag, fler jobb ger också de extra skatteintäkter som vår sjukvård, våra skolor och vår omsorg så väl behöver.

Som extra lök på laxen har vi de nya invånarna som flyttar till oss från när och fjärran. Människor med olika bakgrund och olika kunskaper som är beredda att bidraga med sina kunskaper i vårt näringsliv eller i våra offentliga verksamheter. 

Personligen tror jag att vi här har oerhört mycket att vinna genom att snabba på möjligheterna till eventuella studier eller kunskapskompletteringar som gör att våra nya invånare snabbt kan komma i jobb och kanske tom fylla de luckor som vissa företag har när det gäller bemanning.

Att kombinera möjligheten till bättre utbildningar som snabbt täcker behoven, fler platser på universitetet, studielån för körkort, innovationsprocesser värt namnet och en lyhördhet för idéer inom miljö, turism och idrott föra vår region framåt ytterligare.

Med några konkreta utvecklingsinsatser har Jämtlands län alla möjligheter att bli landets mest attraktiva plats för talanger i en miljö baserad på närhet och snabbhet till gagn för processer som går från idé till första försäljningstillfället.

Vi ska bli det ställe som alla talar om, när man tänker på en företagsvänlig region, stöd till forskning, utveckling och innovationer.

Jämtland Härjedalen vill och kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar