lördag 6 december 2014

Besöksnäring och event utvecklar Regionen




Med vilken stolthet säger man inte att man är boende i vår Region Jämtland Härjedalen, när man möter kraften i våra stora arrangemang.
I dagarna har vi i samband med World Cup i Skidskytte i Östersund genomfört ett sk Evenemangsforum för att spegla kraften i små och stora arrangemang i vår region.

Att lyssna till representanter för dels våra två stora kommande VM-arrangemang 2019, men också till arrangörer för Storsjöyran, skidarrangemang i Bruksvallarna, Fjällmaraton osv ökar på övertygelsen om hur viktigt det är att få acceptans för att Besöksnäringen är en verklig basnäring som utvecklar hela landet.

Den här typen av arrangemang ökar attraktionskraften till Regionen och visar på vår kompetens, innovationskraft och öppenhet.

Inte minst det senare är i sammanhanget oerhört viktigt där arrangemang av denna typ kan förtydliga vår vilja att vara en öppen region, dit alla är välkomna på besök, för att finna en fristad, för att bosätta sig eller rent av starta en näringsverksamhet.

Den stolthet som vi som invånare i regionen kan uppleva när det uppenbarar sig för oss att vi klarar av att arrangera dessa stora som små arrangemang skapar attraktionskraft på ett uppenbart sätt.

När företagare, näringsliv, politik och utbildare gemensamt bejakar detta blir det också möjligt för besöksnäringen att växa till den regionala utvecklare den verkligen är.

Nu återstår för oss som finns på olika påverkansarenor att fortsätta kampen för att en gång för alla få besöksnäringen accepterad som en verklig basnäring för hela landet.

Då blir det också tydligt och motiverat att statliga investeringar i form av bättre vägar, järnvägar och övrig infrastruktur inte enbart är kostsamt - utan en satsning som ger mångfalt tillbaka när våra arrangörer utvecklar näringen genom bättre stöd.

Arrangörerna kring idrott, festivaler och event sätter regionen på kartan.

Region Jämtland Härjedalen vill och kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar