torsdag 12 april 2018

Återigen blir det fel när Centerpartiet i länet använder Annie Lööf...

Det är ytterst ovanligt att en partiledare ägnar stor tid och del av sitt uppdrag till att kritisera regionala politiska företrädare och politik som bedrivs i regioner. 

Förklaringen är enkel - regioner och kommuner är självständiga med egna valda representanter och möjligheten för en partiledare att bli insatt i komplicerade regionala frågor liten. 

Att följa insatser, beslut och åtgärder är svårt på avstånd  - dessutom kan inte en nationell företrädare lav tidsskäl lära in eller uppfatta alla de olika förutsättningar som kommuner och landsting / regioner har runt om i landet.

Då får man lita på att de som finns ute i landet kan frågorna och tar ansvar, men i fallet Centerpartiet är det annorlunda  Annie Lööf (C) har under en längre tid kastat ur sig kommentarer och kritiserat Region Jämtland Härjedalens majoritet.

Frågan är varför, med vilka motiv och med vilken kunskap…

  • Svaret är enkelt - den centerpartistiska representationen i Region Jämtland Härjedalen är svag och utan vare sig visioner, konkreta idéer eller beslutsförslag som trovärdigt skulle hjälpa regionens problematiska ekonomiska situation.

Då väljer man att nyttja Annie Lööf som en galjonsfigur och talesperson för att undgå att visa sina egna brister och sin egna tomma politik.

Tjat om privatiseringar är helt irrelevanta i detta läge, eftersom det vare sig kan bevisas ge bättre kvalité eller bättre ekonomi - förutom i bolagens ägares fickor…


Annie Lööf (C)



Resultatet av att använda partiledaren som megafon blir platt fall vid varje tillfälle….

  • Endera far hon med direkta osanningar i TV kring påhittade nedläggningar av Hälsocentraler i Strömsunds kommun, eller så gör hon utspel om nuvarande lednings inkompetens utan att kunna visa på exempel, eftersom hon i rimlighetens namn inte har möjligheten att införskaffa sådana.

Att centerpartiets ledning i regionen bistått med underlag kan inte vara en svår gissning att träffa rätt i, men när fakta anländer i andra, tredje eller kanske femte hand via informatörer och partistrateger blir det likt en viskningslek felaktiga fakta när det kommer fram till mottagaren.

Jag begär inte att en partiledare skall kunna allt, men det är också därför som man bör undvika att försök rädda regionala partikamrater i ämnen man inte behärskar.

Annie Lööf ger oss rådet att begränsa hur många patienter som skall kunna tillhöra en Hälsocentral, så att den inte blir överbelastad - frågan är ju då hur många fler Hälsocentraler vi behöver om de skall ta färre patienter och hur detta skulle rädda ekonomin

Glesbygdens möjligheter till skatteintäkter är begränsade av antalet invånare som betalar skatt, stora behov och lägre löner som också ger lägre skatteintäkter.

Kanske skulle Centerpartiet ha visat på större verklig kärlek för landsbygden under sin tid vid makten istället för att dränera landsbygden på statliga etableringar, serviceinrättningar, statliga medel. Först nu ser vi en politik som ger fler jobb och etableringar utanför storstäderna, mer utvecklingsmedel, mer till kommuner och landsting / regioner.

Att Annie Lööf dessutom uttalar att Hälsocentralerna skulle kunna nöja sig med Allmänläkare istället för specialister, visar återigen på hur hon trampar i minerade fält utan karta över minfälten…

Allmänläkare är just specialister och allmänläkarkompetensen är en av alla de specialistutbildningar som finns inom läkarutbildningen.


- Undrar vad Svensk förening för allmänmedicin tycker om den nedgraderingen….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar