onsdag 19 december 2018

Ett grundläggande förakt för arbetare tar sig uttryck i den snabbt hopkrafsade budgeten…


Det går inte att ta miste på att Moderaternas och Kritdemokraternas snabbt hopkrafsade budget, gjordes med förakt för arbetare, miljö och Socialdemokrati.

Att budgeten dessutom röstades igenom med stöd av Sverigedemokraterna och Centerpartiets medvetna strategi visare också på hur dessa partier inte står på arbetarnas sida.

Det må hända att den tydliga arbetarklassen inte längre kan urskiljas på samma enkla sätt som tidigare, men den grupp av människor som borde känna trygghet i ett rättvist och solidariskt samhälle - de som jobbar, tjänar måttligt med pengar eller kanske finns i utsatthet är definitivt den grupp som man nu ger sig på!

I stället för att som praxis borde vara - ställa sig bakom en mer neutral övergångsbudget i ett läge där vi inte har en vanlig regering, chansar M och KD på att snabbt på några få sidor få ned det som känns allra mest angeläget att få igenom för att lägga hinder i vägen för en eventuellt kommande S-ledd regering.

Trion som föraktar vanliga arbetare...

En normal regeringsbudget är på hundratals sidor - denna på enbart ett 20-tal…
Dock är den tillräckligt stor för att rymma det om utstuderat skiljer extrem borgerlig högerpolitik från en arbetarvänlig och för alla solidarisk Socialdemokratisk budget.

M och SD har fokuserat på att sänka skatterna rejält för de som tjänar riktigt bra, ta bort rätten att dra av kostnaderna för medlemsskap i fackföreningar via deklarationen - ett drag om är oerhört medvetet för att försvaga fackföreningarnas makt på arbetsmarknaden. - Det är i allt samma politik som i slutet på 1800-talt och vid 1900-talets början, när högern ständigt krossade arbetarnas krav på rimliga förhållanden.

Budgeten är en tydlig politik för de rika och ett hårt slag mot gemensamma intressen i vårt land - 100-tals miljoner i sänkt stöd till kulturen, minskandet av stödet till kulturskolorna och därmed en sårbarhet för kulturens frihet i hela landet.

Det är en metod som direkt slår på demokratin, när vi kan konstatera att måttet på ett lands demokrati är närvaron av det fira ordet och en fri kultur!

Att kapitalet dessutom går före miljö och klimat får man klart för sig vid en genomläsning av den simpla budgeten, där man inte finner några som helst stöd för klimatarbetet i landet - utan snarare hittar nedrustning i klimatarbetet.

Lägre skatter till de rika, försvagning av fackföreningarna, minskat stöd till kulturen - och dessutom borttagande av människors arbetstillfällen ute i kommuner och regioner med de extratjänster som bidragit till höjd kvalité och arbete för många!

Att kommunerna dessutom kan känna sig blåsta på de tänkta extra miljonerna blir ett dråpslag inte minst mot landbygden…

För Moderater, Kristdemokrater och Sverigedemokrater går sänkta skatter och försämringar för redan utsatta före både kultur, utveckling i kommuner, jobb och klimat…

Att Kristersson med den politiken kan ha chansen att bli landets statsminister med stöd av både Sverigedemokrater och en Allians känns oerhört oroande.


Måtte min oro kring att Centerpartiet och Liberalerna nu medvetet skall lämna sin hållning mot Sverigedemokraterna och ställa sig bakom en regering ledd av Moderaterna inte slå in…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar