fredag 18 januari 2019

Socialdemokraternas politik har inte dragit till höger genom uppgörelsen med C och L !



Jonas Sjöstedt (V) med flera vill mena att Socialdemokraternas politik svängt till höger i och med  överenskommelsen med Centerpartiet och Liberalerna för en rödgrön regeringsbildning.

Inget kan vara mer fel - den Socialdemokratiska politiken och ideologin står fast och ligger beslutad i vårt partiprogram, som partiets medlemmar varit med att ta fram via våra partikongresser - på samma sätt som vi alltid historiskt byggt vår demokratiskt socialistiska politik. Allt sedan det första partiprogrammet, med reformpolitiken som danat vägen för ett samhällsbygge utan motstycke.

Stefan Löfven - ny Statsminister


Den socialdemokratiska politiken och vårt partiprogram står fortfarande berett  att genomföra nya reformer, som ska utjämna skillnader i samhället och skapa ytterligare förutsättningar för fler att studera, bo bra, infria drömmar och leva ett bra liv.

Det kräver dock ett ökat förtroende för vårt parti - ett förtroende som vi nu ständigt skall öka, genom fler samtal med människor och bra diskussioner om vilka insatser vi behöver göra i vårt samhälle för att infria den socialdemokratiska politiken.

Politik är ju också att att ansvar i riktigt svåra tider - det ansvaret tar ett parti som Socialdemokraterna just nu, tillsammans med miljöpartiet och tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet.

Ett Europa med framväxande Nationalistiska partier och partier med rötterna i Nazismen behöver ansvarstagande från de demokratiska partierna.

Detta sker just nu i Sveriges Riksdag, där Stefan Löfven röstats fram som Statsminister. Den kompromissen är just nu den enda tänkbara eftersom de partier som ingår i samarbetet gemensamt är beredda att bekämpa Nationalismen och värna demokratin i vårt samhälle.

Socialdemokratisk utrikespolitik har nu dessutom chansen att leva vidare, som en stark röst för demokrati och kvinnors möjligheter ute i världen.

Att normalisera Sverigedemokraternas politik är inget annat än att genomföra den normalisering som många gjorde under 30-talet. 

  • Den historieskrivningen vill vi aldrig ha tillbaka i vårt land eller i andra delar av Europa, där normaliseringen just nu gått ännu längre….

Det är därför så oerhört viktigt att ständigt påminna om att den Socialdemokratiska politiken står fast - vi är samma demokratiskt socialistiska parti, som värnar reformer för ett bättre och än mer jämlikt samhälle.

Däremot - blir självfallet regeringens poltik en annan, där kompromisserna för att nå en regering och bekämpa nationalismen sådana att samtliga partiers viktiga frågor i någon mån måste finnas med. Det är att ta ansvar, där alla partier också fått stå tillbaka i viktiga frågor, men resultatet blir en tydlig regering med det gemensamt: Värna demokratin och allas lika värde!

Självfallet kommer samtliga partier i överenskommelsen att värna sin egna politik i sitt partiarbete och målet måste för Sveriges skull vara att nästa val blir ett tydligt Socialdemokratiskt sådant.

Mitt bidrag i detta blir först att inför kommande EU-val tala för socialdemokratiska röster in i EU-parlamentet för ett starkt, jämlikt och demokratiskt Europa med minskad Nationalism!

I nästa steg handlar det om samma samtal fram till det stundande svenska valet, där enbart ett starkare Socialdemokratiskt parti är vägen fram för ett fortsatt välfärdsbygge för alla.

Endast med ett större förtroende och fler röster kan den Socialdemokratiska politiken ta större utrymme och ge positiv effekt på vårt samhälle…

Nu startar ett spännande samarbete med den nya regeringen och hedras skall samtliga partier som bidragit till detta för Sveriges och demokratins skull.


…lite spännande blir det också, när Statsministern nu skall presentera sin regering - har vi möjligen någon minister från Åretrakten…?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar