tisdag 25 oktober 2011

Egna misslyckanden kan inte döljas genom nedsvärtningsförsök av andra...

Marianne Larm-Svensson (c) gräver idag i Östersunds-Posten, djupt ned för att försöka lyfta den för närvarande misslyckade politiska karriären och kanske slippa stå i skuggan av oppositionsledaren i vårt landsting som är Moderat.

Självklart måste det kännas tungt att som på valnatten få besök av oss Socialdemokrater som ökat förtroendet och fått ytterligare mandat i vårt landsting, när Marianne och hennes Centerkamrater gjort allt för att krossa och svärta ned oss.

Det var då en påtagligt krossad före detta oppositionsledare jag mötte, den natten - som tvingats inse sin förlust och dessvärre också inse att huvudmotståndaren Socialdemokraterna stärkt sin ställning och man själv tom tappat ställningen som ledande oppositionsparti...

Att i den vevan ta sin tillflykt till Stockholm och rikspolitiken var säkert både skönt och rätt, men slutade även det abrupt... Väl hemkommen kan det givetvis kännas tufft att berövats sin position och tvingas göra sig hörd utan spännande politik...

Det jag den där valnatten inte skulle veta, var att Marianne Larm-Svensson tom skulle pröva på att göra nyheter av gammal skåpmat och försöka svärta ned mig genom att tala om olämpligheten i att jag är homeopat.

Personligen blir jag både trött och ledsen över så låga tilltag, som svärtar politiken och skymmer de riktiga frågorna.

Det är ju både känt och omdiskuterat redan 2002 att jag är homeopat och landstingspolitiker. Under tre val har jag kandiderat som detta och fått förtroendet och många kryss.

Personligen har jag ingen aning om Larm-Svenssons, yrkesbakgrund - utan har i henne, precis som i andra förtroendevalda sett en representant för allmänheten. Må vara svarvare, läkare, lärare, studerande, pensionär - i Sverige är det inte yrkesbakgrund som avgör, utan engagemang. Det gör ju också att vi inte är medicinskt ansvarig i sjukvården, utan ansvariga för att fördelning, skatteuttag osv blir det bästa för våra medborgare.

Laglighet, metoder osv beslutas av medicinska ansvariga och givetvis av Socialstyrelsen.

Att jag under ett antal år valt att följa mitt yrkes utveckling på fritiden, ser jag som både intressant, spännande och viktigt. Jag föreläser gärna i ämnet, men vill inte ha ord lagd i min mun som antyder att jag skulle tvivla på den vanliga läkekonsten - som jag i grunden försvarar som världens bästa!

Homeopatiska läkemedel, fabriker eller företag finns inte inom den svenska sjukvården, utan är ett självvalt komplement. Som förtroendevald vill jag fortsätta att slåss för en utvecklad sjukvård, lyfta fram personalens enorma kompetens och forskningens betydelse för allt bättre läkemedel och behandlingsmetoder.

Marianne Larm-Svensson väljer en väg där hon vill fokusera på min inkompetens och olämplighet (samtliga homeopater borde kanske avprogrammeras och avnämas sina demokratiska rättigheter...) för att slippa tala om sina egna tillkortakommanden i politiken och en valförlust som givetvis satt starka spår.

Hon har gjort det förr där hon tom haft synpunkter på hur det Socialdemokratiska partiet gett mig interna socialdemokratiska uppdrag...

Istället vore det borde snyggare och mer förtroendeingivande att tala politik och verkligt hot mot glesbygdens sjukvård och en rättvist fördelad sjukvård oavsett inkomst.

Låga angrepp ger en dålig debatt och en trist stäming. Det tar fokus från politiken och mycket energi tappas för de stora och viktiga frågorna i svensk sjukvård.

Jag har hittills under mina år som sjukvårdspolitiker aldrig talat illa om vanlig medicin - hur skulle jag kunna göra det, eftersom jag tror starkt på den, värnar den och vill vara med om att klara en rättvis finansiering för den. - Även i glesbygd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar