fredag 23 maj 2014

Jag kryssar Jens Nilsson (S), för Öppenhet, Solidaritet och Trygghet i Europa !



EU-valen  är igång i flera av EU:s medlemsländer och för vår del närmar sig valdagen den 25:e maj med stormsteg.

EU-valet är i många delar ett val som upplevs som svårt, främmande och långt bort för många röstberättigade. Samtidigt har många redan förtidsröstat i vårt land, vilket bådar gott för valdeltagande.

Aldrig har anledningen till att rösta varit större än i detta val, med mörka krafter och ”bruna” partier som vill ta makten i Europa. Ungern, Bulgarien, Grekland - men också vårt land visar upp sådana partier, som får mig att må illa över hur fort historien kring nazismen tycks vara glömd och ljuden av stöveltramp tystnad så att unga människor i utanförskap idag inte har denna mörka bakgrund med sig i valet.

Rasistiska partier som Sverigedemokraterna i Sverige eller de rent nynazistiska krafterna i vårt land eller andra delar av Europa blir kanaler för människor som känner sin tillvaro hotad med arbetslöshet, dålig ekonomi och svårigheter att påverka den egna framtiden.

Aldrig har anledningen därför återigen varit större att tala för, visa på och rösta på öppna, demokratiska partier i söndagens EU-val.

  • Hur många rasister vill vi ha på styrande poster inom EU, hur många nazister vill vi ha i ledande ställning i EU-parlamentet och hur länge vill vi se Europa falla isär i en rik och fattig del med ökande spänningar och mörka krafter som gör oss alla osäkra.

Europa skall vara en öppen del av världen, Europa skall stå för mångfald och solidaritet. EU:s ambitioner är i grunden rättvisa, hållbar tillväxt för alla och kan därför inte tillåtas styras av krafter som vill det motsatta.

EU:s öppenhet måste ständigt vara ett ämne för bevakning och EU:s ambitioner att jämna ut skillnaderna mellan länder och mellan Regioner är enormt viktigt.

Därför är det också avgörande vilka partigrupperingar som blir störst i Parlamentet för att en sådan solidarisk tanke skall genomsyra människors rätt till utbildning och arbete i Europa. Arbetsrätten är en viktig del av arbetet, där många krafter inom framför allt de högerinriktade partierna kämpar mot den rätten. De Socialistiska partierna med flera Socialdemokratiska partier är en garant för dessa frågor, där Socialdemokraterna i Sverige gått i spetsen för arbetsrättsliga frågor, rätten till utbildning och en rättvis fördelning av detta och ekonomi i hela Europa. 

Kunskapen om hur olika förutsättningarna kan vara även inom ett rikt land som Sverige behövs för att glesbygdens förutsättningar skall stärkas med de EU-medel som står till hands - det är ingen självklarhet, men även där krävs att din röst läggs på en kandidat som kämpar för just glesbygdens utveckling.

Jens Nilsson - EU-parlamentariker för Socialdemokraterna och nu också kandidat till den nya perioden är ett tydligt sådant namn. Jens Nilsson är dessutom den ende kandidat som placerats på en plats som gör att han med ditt kryss kan fortsätta att vara en röst för Norrland och en tydlig röst för öppenhet, solidaritet och rätten till trygga jobb och bra utbildningar för alla!

Jag sätter mitt kryss på Jens Nilsson på den Socialdemokratiska valsedeln i valet till EU-parlamentet på söndag.
Det blir en röst mot främlingsfientlighet, mot nazismen - för öppenhet, solidaritet, trygga jobb och en utvecklad glesbygd.

1 kommentar:

  1. Jag röstar också på Jens och det hoppas jag många gör.
    Heja Jens och oss som röstar på "våran Jens.

    SvaraRadera