måndag 26 maj 2014

Moderaterna försöker förminska sin brakförlust...




Hela Sverige har i EU-valet markerat sitt avståndstagande till Regeringens osolidariska politik och mest av allt har Moderaterna lidit av förlusten med över 5 %-enheter i minskat väljarstöd.

Socialdemokraterna har hållit ställningarna och flera vänsterinriktade partier har stärkt sitt förtroende, samtidigt som främlingsfientliga och rasistiska partier i Sverige och i Europa har ökat oroväckande.

Att svenskarna tagit ställning för ett mer solidariskt Europa. är självklart en avspegling på det man ser som oroande med ökande klyftor även i vårt land med den svenska regeringens politik. 

Moderaterna slickar såren och vill inte erkänna sin förlust, utan tar istället till andra metoder där man vill ondgöra sig över att Socialdemokraterna enbart behåller sitt förtroende - inte ökar. Man försöker också vrida debatten till att EU-valet enbart handlar om att de främlingsfientliga krafterna skall bekämpas. 

  • Ett sätt att sudda ut och dölja att svenskarna också tagit ställning mot den Moderata politiken.

Visst - det är vårt gemensamma ansvar att fortsätta kampen mot nazismens och främlingsfientlighetens återtåg i Europa. Den kampen får aldrig ges upp!

Däremot går det inte att påstå att kampen om fler röster till Socialdemokratiska partier både i EU och i vårt land är ointressant i detta läge.
Kampen mot en osolidarisk politik är lika viktig i EU-valet som i det kommande Riksdagsvalet och Regionvalet. 

När man försöker vinkla EU-valet mot att enbart vara en kamp mot mörka partiers framväxt gör man det för att förminska sin förlust och också minska debatten om hur viktig skillnaden är mellan regeringspolitiken och vårt alternativ.

Vi kämpar mot högerpolitik fortsatt lika starkt, eftersom vi vet att även den politiken ökar klyftorna i landet och i Europa.

Förhoppningsvis är valresultatet i EU-valet i Sverige en signal om att många är med i den kampen!

Ett Socialdemokratiskt Sverige, en socialdemokratisk politik i Europa är en förutsättning för att minska klyftorna både i Sverige och utanför våra gränser - så minskar vi också främlingsfientligheten genom trygga medborgare!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar