torsdag 5 april 2012

Folkhälsoinstitutets Generaldirektör driver kampanj mot glesbygden!

Grunden i Sarah Wamalas påståenden och arbetsmetoder som Generaldirektör för Folkhälsoinstitutet är att kunnigt folk inte finns eller vill bo ute i landet- spetskompetens kan enbart uppnås i storstäderna och helst i Stockholm...
Det är en skrämmande inställning som vittnar om att Generaldirektören aldrig trott på institutets etablering i Jämtlands län. Tidigare anställda, men även tidigare Generaldirektörer vittnar om motsatsen och det är en rent absurd inställning som visserligen känns igen i delar av regeringspartiernas attityder mot glesbygdens möjligheter.
Den moderatledda regeringen har under lång tid förespråkat starka universitet lokaliserade till de ”heta” områdena. Den inställningen går igen på en rad områden och avspeglas nu i Generaldirektörens arbete som tycks ge resultat, när man nu startar upp en ny avdelning i Stockholm som skall fyllas med den kompetens som inte går att få i Norrland....
Att Wamala lyckats övertyga en majoritet i regeringen för detta är skrämmande och i värsta fall en start av den avveckling som vi fruktar kring Folkhälsoinstitutets lokalisering i norrland.
En tydlig och enad signal från oss i vårt län, behöver stöd från hela landet om detta inte också skall vara prejudicerande för statlig verksamhet i landet totalt.
Glesbygden behöver en tydligare och bättre politik som inte styrs av förakt för stora delar av landet och dess förmåga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar