tisdag 10 juli 2012

Regeringens privatiseringsiver är pinsamt ideologisk...


Nu fortsätter regeringen sin taktfasta marsch för att privatisera Sverige och sälja ut alla våra gemensamma tillgångar.
Oavsett om företagen i offentligt ägande varit framgångsrika eller ej är det blint ideologin om att staten och medborgarna gemensamt inte skall äga företag som gäller. De små samarbetspartierna svansar med i tystnad.
Nu är det Bilprovningen som gäller och som skall privatiserars med alla kända medel.
Att Svensk Bilprovning varit en succé med oerhört nöjda kunder i många år blir inget motargument. Att partier som centern inte funderar över vad det betyder för kunderna när vinsten skall leda utvecklingen av en institution som Bilprovningen är förvånande.
Erfarenhet från andra länder visar enbart på prishöjningar för kunden och minskad kvalité.
Att Moderaterna blint struntar i att konstatera att Bilprovningen år efter år haft ett stort förtroende och hög kvalité är förklarligt, men att man har så svårt att inse att vinst till privata företag också kräver högre avgifter är förvånande!
Svensk bilprovning är inget man skall leka med, utan en anordning som skall sätta trafiksäkerheten, servicen och rimliga priser främst.
Regeringen leker med våra gemensamma tillgångar i snabb takt - allt för att sälja ut Sverige före nästa val. I vårt län, Jämtlands blir det bla bilprovningen i Östersund som drabbas.
- Det blir till att åka till Strömsund framöver och skicka bensinräkningen till regeringen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar