torsdag 5 juli 2012

Storsjöcupen är ett lysande exempel på besöksnäringens kraft!


Besöksnäringens utvecklingskraft är betydande, ja rent av enormt mycket större för den svenska ekonomin än vad man verkar inse från bland annat den svenska Regeringen.
Har den stora förmånen att få uppleva ett av många betydelsefulla evenemang i Sverige just nu, nämligen Storsjöcupen i Östersund - en fotbollsfest för ungdomar från hela världen.
Cupen är ett lysande exempel på hur en stad och en region uppmärksammas, drar till sig besökare, blir ett namn i världen och samtidigt skapar en upplevelse för tusentals ungdomar!
Bakom allt detta döljer sig hårt arbetande idealister och arrangörer som skall ha allt beröm i världen för sin sociala och regionala insats.
I ett län som Jämtlands län har besöksnäringen vid sidan av skogsnäring och tillverkningsindustri en avgörande betydelse för utvecklingen och i slutändan för den framtida välfärdens finansiering.
Att en solig dag som denna, sittande vid en härlig fotbollsmatch dra paralleller mellan exempelvis Storsjöcupen och den framtida sjukvården eller skolan i vårt län kan tyckas långsökt. Dock är det en bevisad sanning att det är just sådant som ökar attraktionskraften till ett område, men som också direkt påverkar förutsättningarna för företagande och handel i vår del av landet.
Storsjöyrans arrangörer skall inte enbart lovprisas för den enorma sociala och idrottsliga insats de gör, utan också för att de för stadens och länets utveckling framåt - bra jobbat!
Mer finns dock att önska från statens sida, med en regering som måste inse att värdet av besöksnäringen är enorm för landet och att regeringen därmed måste ge rätt stöd för infrastruktur och kommunikationer. Det är inte enbart gruvnäringen eller de tunga industrierna som skall räknas till landets basnäringar - politiken måste anpassas efter den verklighet som besöksnäringen befinner sig i.
Med arrangemang som Gothia Cup, Storsjöcupen, Storsjöyran mfl och permanenta turistanläggningar så som exempelvis Åre och Härjedalens anläggningar har besöksnäring bevisat sin rätt till att behandlas med respekt och så som en av våra betydande basnäringar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar