fredag 24 augusti 2012

Forserum måste erkänna rasism!


När ett antal somaliska invånare i Forserum trakasseras genom misshandel, skällsord och uttalanden som - ”jävla neger” duger det inte att säga att det nödvändigtvis inte är rasism.

När rutor krossas och barn som flytt undan nöd och krig blir utsatta för detta i ett av världens rikaste och mest välbärgade länder, blir det en skam när kommunalråd och kommunledning förnekar rasism!

Omgivningen, kommunen och invånarna måste reagera - för något har gått snett i småländska Forserum.

När det gått så långt att flera av de somaliska invånarna tvingats lämna orten för alla hot är läget allvarligt och tanken nära kring vilken grupp människor som skall utsättas nästa gång - en ny flyktinggrupp, homosexuella, arbetslösa eller sjukskrivna ?

Förklaringar om att de flesta som trakasserat har en trasslig bakgrund  det är ytterligare ett bevis för en misslyckad politik i den lilla kommunen.

Alla barn och unga behöver stöd, men ingen skall oavsett bakgrund behöva motta rasistiska utspel och hot.

Heder till de som trots allt vågat erkänna, med förhoppningar om att allt fler skall våga ställa sig upp och säga ifrån - kanske rent av våga starta en manifestation som gör att övriga Sverige får tron på det lilla småländska samhället tillbaka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar