torsdag 30 augusti 2012

Regeringens tåg- och infrastruktursatsning når inte norr om Stockholm...


I grunden är det både trevligt och nyttigt att Regeringen äntligen lyssnat på de mångåriga Socialdemokratiska kraven om att satsa på infrastrukturutbyggnad och tåginvesteringar. I sämre tider är det ett smart sätt att både utveckla och satsa på jobb - dock är detta en satsning som på intet sätt kan lyfta regeringen.

Det handlar nämligen om investeringar långt bortom denna mandatperiod och långt fram i tiden.

För regeringen är det en ekonomiskt billig flirt med väljarna, när det i närtid på inget sätt kommer att belasta finansminister Borgs budget.

Än värre är det att satsningen vare sig gynnar hela landet eller alla de viktigare näringarna i vårt land.

I en diskussion om infrastruktur borde hela landet inkluderas och de stora näringarna som skogen och besöksnäringen vara självklara.

När besöksnäringen växer så det knakar och utvecklas långt bortom både gruvnäringar och biltillverkning i vårt land reagerar regeringen knappt.

Att de norrländska och därmed Jämtländska vägarna och tågen inte klarar besöksnäringens behov blir det uppenbara problem för vårt län och vår basnäring - turismen.

Självklart är det ett tydligt misslyckande inte minst för Centerpartiet och ytterligare ett steg bort från ett regionalt ansvar och en rättvis fördelning som tidigare åtminstone kunde anas i Centerpartistisk politik.

När Östersunds-Postens ledarskribent, Per Hansson slår sig för bröstet och talar om att det är bättre med någon tågsatsning än ingen alls, blir det snarare ett sätt att skymma misslyckandena och Centerpartiets numer landsbygdsfientliga politik.

Hela landet skall leva och möjligheten till person- och godstransporter på väg och järnväg är många gånger avgörande.

Jämtlands län är den del av landet, som levererar stora intäkter till statskassan genom tillverkande industri, skogsnäring och besöksnäring - frågan är när regeringen och Centerpartiet skall visa detta i sina publikfriande satsningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar