måndag 4 juni 2012

Moderaternas sjuka sjukvårdssystem...


Invånarna i Stockholm har inte blivit friskare, trots att de besöker sjukvården betydligt mer och oftare än resten av landet - och besöken fortsätter att öka i rask takt.
Att detta skulle inträffa, var det många som redan förutsåg, när den moderata Landstingsledningen tvingade in ett system som premierar antalet besök i vården hos de privata utförarna. Det är väl högst rimligt att ett vinstdrivande företag som tjänar pengar på antalet patientbesök också öppnar upp för att antalet skal öka - det ger ju klirr i kassan!
Samtidigt medverkar landstingsledningen till slöseriet med de gemensamma resurserna. Resultatet har inte blivit att trycket minskat i specialistsjukvården, utan både där och i primärvården ökar besöken rejält.
En redan frisk befolkning - Stockholms invånare är bland de friskaste i landet, springer allt mer i sjukvården och finansierar de privata aktörernas löner. 
Att allt mer använda sjukvården till bagatellartade besvär i Stockholmsområdet, samtidigt som glesbygdssjukvården får det allt svårare att överleva, hålla kvalitén och föra ut sjukvården till sina invånare är en kursändring i sjukvården som inte tycks bekymra vare sig moderata landstingspolitiker eller Regeringen.
Välfärdens resurser och sjukvården skall fördelas utifrån reella behov och till de som behöver sjukvården bäst. I Regeringens sjukvårdspolitik ingår vare sig solidaritet eller regionalpolitik, utan enbart privatiseringsiver och lättnader för privata aktörers vinster...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar