fredag 2 mars 2012

Offentligt drivna Backe Hälsocentral, bäst i landet !

Landets patienter har i en stor undersökning åter meddelat att primärvården och hälsocentralerna i stort ger en god vård.
Allra bäst kritik får den landstingsdrivna hälsocentralen i Backe i Jämtlands län för andra året i rad.
De tillfrågade rankar dessutom hela primärvården i Jämtlands län mycket högt - på 6:e plats bland hela landets primärvård!
Att Backe återigen får höga resultat och blir bäst i landet är ingen slump. Hälsocentralen är omtyckt av sina patienter. Det får personalen ständiga bevis på.
Inte minst personalens arbete ger tydliga resultat i ökad tillgänglighet, gott bemötande och trygghet.
Vi skall inte heller förringa de politiska ställningstagandena som gjorts och de beslut, samt uppdrag som tagits. Från ett antal hälsocentraler med mycket dålig telefontillgänglighet har vi nu på ett fåtal år lyckats nå mycket bra resultat.
Hela sjukvårdens tillgänglighet har tydligt förbättrats, men mycket mer finns att göra.
I kontrast till detta står ju våra möjligheter att också göra allt mer - en utveckling som många ofta glömmer och drömmer sig tillbaka till forna tider med uttrycket - vården var bättre förr...
Vi får inte glömma hur många mer patienter vi numer behandlar, hur många fler diagnoser vi nu kan ställa, hur många fler olika läkemedel vi har tillgång till och hur mycket kortare vårdtider vi har.
Det är en utveckling som vi gör tack vare personalens goda kompetens och en spännande vetenskaplig utveckling - det i sin tur i bjärt kontrast till den ekonomiska utvecklingen som ständigt försämras av regeringspolitiken.
När patientnöjdheten ökar och tillgången och tillgängligheten ökar finns ett ökande behov av större budget.
Frågan är då hur sänkta skatter för mångmiljardbelopp till de redan rika kan försaras av de borgerliga ledamöterna i landstinget. 
I synnerhet när man för att öka intäkterna istället lägger förslag om höjda patientavgifter som i första hand drabbar de som bäst behöver vården.
Sjukvården är i behov av mer pengar för att vi skall kunna fortsätta att ge stöd till den utveckling som bedrivs av vår personal.
Välfärden behöver mer stöd, inte sänkta skatter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar