onsdag 7 mars 2012

Regeringen avvisar större idrottssatsningar i Norrland!

Det är beklämmande, men tydligt när Regeringen avvisar OS-planerna i Jämtlands län. Samtidigt avslöjas tydligen ännu en spricka i en mycket skör regeringsbildning, när Centerpartiet öppet kritiserar beslutet och uttalandet från idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (m).
Det blir också tydligt att framför allt moderaterna inte anser det nödvändigt med större evenemangssatsningar i de delar av landet där vi är få invånare och därmed få röstande. Nu vill moderaterna vinna valet och det gör man inte med de få norrlandsröster som man eventuellt kan få!
Alldelses särskilt tydligt blir det när moderaternas riksdagsledamot från Jämtlands län Saila Quicklund lägger ut diridåer och säger att det är oansvarigt att gå ut och stödja något som inte är utrett eller innehåller konsekvensanalyser - samma handlande som i Regionfrågan. - Det vill säga - man vill inte, men klarar inte av att tala klarspråk. Istället skyller man på just bristande analyser, samtidigt som Saila Quicklund och hennes parti kan sänka skatten med mångmiljardbelopp och därmed minska pengarna till välfärdens områden så som skola, vård och omsorg utan någon som helst konsekvensanalys...
  • Då räcker det med ideologiska förtecken.Extra problematiskt är det för regeringens stödpartier och i synnerhet för centern, när en minister som Adelsohn Liljeroth själv går ut och avfärdar våra OS-planer, utan ett gediget regeringsbeslut eller utan att man ens tittat igenom en enda förstudie kring OS-planerna.
Regeringen verkar inte han någon som helst kunskap kring hur OS-arrangemang numer tar större hänsyn till miljön, till ekonomin och kring hur anläggningar skall byggas och efteranvändas.
Trots detta avfärdar ministern våra planer per automatik och förklarar därmed att Norrland är ointressant för sådana satsningar.
Nu gäller det att göra satsningar där framtida väljare finns - dvs i storstadsområdena.
För en representant från vårt län som Saila Quicklund (m) tycks det inte spela någon roll, utan hon är programmerad att gå Borgs och Reinfeldts ärenden för en valvinst i kommande val!
Då spelar en viktig regionalpolitisk satsning inom länets basnäring, turism och vinteridrott ingen som helst roll för henne och regeringen.
Vi behöver en regering som förstår att turismen och idrotten är en tydlig basnäring för vår region!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar