torsdag 27 september 2012

Nu är det bekräftat - regeringen tar med i beräkningen att vissa skall ha det sämre i vårt land!




I rapport efter rapport och i reportage efter reportage bekräftas hur klyftorna ökar mellan fattig och rik i vårt land.
Nu senast har SVT:s reportrar sammanställt och granskat läget i landet, sedan den borgerliga regeringen med Moderaterna i spetsen började nedrustningen.

Det är förnedrande, men knappast oväntat att Regeringen för en politik som gynnar de välbeställda och dom gör det rika rikare - alltid på en bekostnad av de som har det tufft.

Regeringens politik påverkar inte enbart enskilda människor och familjer med krossad ekonomi, utan ger också kommuner och landsting - inte minst i glesbygd stora bekymmer med att klara välfärden.

I grunden handlar det om människosyn, där regeringen utan samvete bygger om landet till ett land för de bemedlade och de hårt arbetande.

För att människors vardag skall klaras måste många gånger redan fattiga kommuner gå in med socialstöd i olika former, när regeringen tar bort centrala stöd till människor i utsatthet och när regeringen väljer att släppa taget om arbetsmarknadspolitiken.

Inte nog med att ungdomsarbetslösheten ökar, unga som måste klara sig på en inkomst under 5000:- ökar, barnfattigdomen ökar och klyftan mellan rik och fattig i Sverige är större än på länge - allt enligt SVT och andra säkra källor.

  • Det handlar också om att de enorma skattesänkningarna på mångmiljardbelopp som gett redan välbeställda ytterligare tusentals kronor, urholkat statens inkomster och därmed möjlighet till att satsa på skola, vård och omsorg. 

Istället för att låta skatten ligga och satsa miljarderna på likvärdig sjukvård i hela landet har man istället stoppat dessa miljarder i byxfickorna på oss som redan har det bra!

Det är en skam för Sverige att en sådan medveten politik som slår på de som redan ligger förs i vårt land. 

På det lokala och regionala planet handlar det nu om att visa vad som skett på Regeringsnivå, så att Centerpartistiska och Moderata ledamöter i tex landstingsstyrelsen skall sluta att raljera och mörka den verklighet som finns. Idag framstår det från deras sida som om underskott i sjukvårdsbudgetar enbart handlar om okunniga socialdemokrater, när det i grunden handlar om frågan om hela välfärdens finansiering.

En finansiering som så väl behövt alla de miljarder man nu gett bort i skattesänkningar och tycks vilja fortsätta med. 

Det är hög tid att borgerliga ledamöter i vår landstingsstyrelse, så som Susanne Wallner (M), Christer Siwertsson (M) och Thomas Andersson (C)  börjar kämpa för glesbygdslandstingen situation och erkänner den skrämmande fördelning som deras regering står för.

Att man inte heller vågar besluta om en rättvisare fördelning av statsbidragen, där de redan stora landstingen är de stora vinnarna och bla Jämtland förlorare, gör att vi förlorar nära 70 miljoner per år.

Dessa 70 miljoner landar istället hos de redan starka landstingen, på samma sätt som de redan rika får större andel av de stora skattesänkningarna.

Ingen människa - fattig eller rik, mår bra i ett samhälle med ökande klyftor. Otryggheten är samhällets största hot. En otrygghet som bara växer i takt med ökande barnfattigdom, ökade ekonomiska klyftor, minskade inkomster för unga, ökade socialbidragsutbetalningar för kommunerna och minskade statsbidrag i mångmiljonklassen till landstinget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar