tisdag 15 november 2011

Region mellan Jämtland och Västernorrland allt närmare...

En spännande dag, när vi nu i landstinget i Jämtlands län med 40 röster för och 9 röster mot beslutar att ge landstingsstyrelsen att gå vidare med regionbildning med Västernorrland och överlämna inriktningsbeslutet samt gemensamt utarbetat dokument tillstatens utredare Mats Sjöstrand.

Tanken är att han nu kan inlemma förslaget om vår regionbildning och vårt dokument i sitt delbetänkande till regeringen redan i december månad.

Ett antal tilläggsbeslut blev nödvändiga som handlar om kontroll på ekonomi och överenskommelse med staten om skatteutjämningssystem som fungerar.

Vidare har vi för att förtydliga möjligheten till fortsatt diskussion meddelat att vi kommer att kunna ta förnyat beslut i frågan när regeringen verkligen bestämt sig och vi sett över alla effekter under det kommande året. - Ett viktigt förtydligande som ökar förtroende för processen i vårt län !

Många är de som slitit i frågan och jag vill rikta ett stort tack till samtliga för gott samarbete - kommuner, grannkommuner, föreningsledamöter i Region MittSverige, partier, enskilda, partikamrater och samarbetspartier.

En särskild fråga till Moderaterna som hela tiden hävdad mer information, mer utredning, folkomröstning osv - men, som aldrig vid ett enda tillfälle lagt något som helst förslag fast man suttit "mitt i maktens centrum" i den ledningsgrupp som jobbat fram förslaget. Dock, hävdar man sig som befolkningens räddare, så fort kameran eller journalisten står framför dem...

Heder till alla andra partiers arbete!

Nu går vi vidare i arbetet, samtal och diskussioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar