lördag 24 december 2011

Julen är här och barnvräkningarna fortsätter...

Julen är här och runt om i landet plockar vi ihop alla julklappar, kontrollerar all mat och ser till att det sista är städat kring den doftande granen och de stämningsfulla ljusen - samtidigt kritiseras Maria Larson (kd) och regeringen för att barn fortsätter att vräkas från sina hem i Sverige!

Julen är dubbel - dels stämningen för oss som har nära och kära och en ekonomi som fungerar, på andra sidan en dag som viken som helst för en del. - Rent av en plåga för andra, med barn som lever i fullständig kaos bland alkoholiserade föräldrar, ensamma medmänniskor utan bostad och i vår omvärld ett liv i krig och katastrof....

Här nås vi på julafton av att regeringen fortfarande inte lyckas förhindra att barn blir vräkta med sina föräldrar när ekonomin inte fungerar...

- Ett fattigdomsbevis på vårt land och en skam för nationen och Regeringen. De rikare blir rikare och i dessa dagar påminns vi om att också begagnade julklappar kommer till pass för de som inte kan köpa en iPod eller iPad.

Låt oss hoppas att nästa år blir ett år av insikt och att vi kommit en bit närmare ett bättre samhälle, där den borgerliga politiken inte förstärker utanförskapet istället för att minska det.

Ingen skuld på någon denna dag, men väl en tanke till alla om inte självklart har en God Jul.

Robert Uitto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar