torsdag 22 december 2011

Regeringen borde se mer av julkalendern...

Utförsäljningar, vinstmaximeringar, tävlingar om bästa besparingar, äldreomsorg och skolor som dräneras på pengar till förmån för växande vinster i vårdföretagen!

Så ser verkligheten ut och den verkligheten är skapad av en regering som låter ideologi gå före människovärde - förutom i situationer där media tvingar dem till uttalande. Då är man drillad i att "trycka" på ogillaknappen i offentlighetens ljus. Bakom lyckta dörrar samarbetar man med sina vårdkontakter och företagskontakter för att så snabbt som möjligt pricka av privatiseringslistorna i den Blå pärmen på regeringskansliet.

Den blå pärmen vars innehåll utarbetats långt före valet av de Moderata strategerna och som tryckts upp i var sitt exemplar till samarbetspartierna, där det högersvängda Centerpartiet är den största stöttepelaren för Anders Borg och Statsministern!

SOm om det inte räckte - avslöjas nu Carema med byxorna nere, när man uppmanar sina anställda att "tävla" om vem som ser till att företaget tjänar mest: 10 hungriga pensionärer - beställ mat för 7 !

Mångmiljonvinsterna räcker inte till och kanske oroas man nu lagom till Jul för att det skall lagas för mycket gröt, skäras upp för mycket skinka eller ställas fram för många bitar sill på julborden i äldreomsorgen.

- Eller ställer man in jul och slår samman den med övriga högtider för att spara pengar - jul, nyår, påsk, midsommar... - Allt i ett och samma paket!

Nej, Regeringen borde se mer på julkalendern för att förstå till vilket århundrade man är på väg att styra landet och in i vilka klassindelningar vi nu är på väg igen!

Det hjälper knappast, men kan kanske få en eller annan tjänsteman i regeringskansliet att slå på varningssignalen. Kanske kan det dessutom återupprätta de anställda inom Carema, som självklart skall ges ekonomiskt utrymme att bedriva den bästa äldreomsorgen - inte handskas med de gamla som om fattighuset redan vore infört igen. I Caremas fattigvård finns ingen Emil i Lönneberga som kommer med köttkorv och skinka - bara en personal som nu används som brickor i ett vinstspel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar