lördag 31 december 2011

Gott Nytt 2012 - får vi hoppas.....

Gott Nytt År, säger vi ibland lite slarvigt - när vi egentligen borde vara eftertänksamma med dess innebörd.
Ett nytt år med gott innehåll bör vi med självklarhet önska alla de som varit utsatta i krigshärjade länder, i svältområden och i oroshärdar med demokratiskt underskott. Lika självklart hoppas vi på ett bättre år för de som under 2011 fått det sämre i vårt land både ekonomiskt och i arbetslöshet eller sjukdom.
Oftast har det skett samtidigt som vi som finns i arbete eller som redan har det ekonomiskt bra fått det ordentligt bättre.
Ett antal reformer på skattesidan har gynnat oss som redan har det ekonomiskt välbeställt - tex har det handlat om Rutavdrag som riktar sig direkt till de som redan kan betalda för hemhjälp eller sänkt restaurangmoms som över huvud taget inte gynnar de som aldrig har råd att äta ute. Eller rejäla skattesänkningar för välbeställda. Pengar som istället kunnat satsas i miljardbelopp på sjukvård, omsorg och skola för alla!
Det var rent ut sagt pinsamt att under gårdagskvällen höra RUT-avdragets ”uppfinnare”, Anne-Marie Pålsson - Moderat och Docent i Nationalekonomi hylla företeelsen och jämföra orättvisan när rika får mer av detta med försäljningen av Volvobilar...
Att RUT-avdraget kostar många skattekronor som subventionerar de redan välbeställdas hemhjälp går väl inte att jämföra med tillverkningen av Volvobilar, genom att man menar att endast välbeställda kan köpa dem...
”Vi slutar ju inte tillverka Volvo, bara för att de sämre ställda inte kan köpa dem.” - menar hon...
Nej, det gör vi inte - men vi skall inte heller slösa bort skattemedel som kan verka utjämnande i vårt land på dem som redan har det bra! 
Att skilja på gemensamma skattemedel och privat företagskapital borde en Docent klara, men Moderat ekonomi kanske fungerar annorlunda...
Vi får för guds skull hoppas på ett Gott Nytt År 2012, där dessa irrläror och denna orättfärdiga politik avväpnas och avslöjas.
Det samma måste gälla Carl Bildts framfart i Lundin Oils styrelse, i vilken han nu visade sig sitta när företaget var aktivt i Etiopien - hur länge skall han komma undan genom att bara förneka och tiga...
  • Vi hoppas på ett Gott Nytt År 2012 !
Det finns många utmaningar för landet och för vårt län - Jämtlands län. Det goda året kan innehålla satsningar på arbetslösa, utbildningsinsatser för unga, bättre förutsättningar för sjukvård och skola i glesbygd, bättre trygghetssystem och stopp på utförsäljningen av våra gemensamma företag i landet. För vårt län skall det goda året 2012 innehålla satsningar på Livslångt lärande för alla, bättre satsningar på glesbygdens näringsliv, bättre infrastruktur och lyft för turismen, gastronomin och miljön.
2012 kan bli det år då trenden bryts och attraktionskraften från Jämtlands län uppmärksammas och ger inflyttning till ett välkomnande län för alla!
Gott Nytt År tillönskar jag Er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar