onsdag 21 december 2011

Utförsäljningarna fortsätter...

Två tredjedelar av Svensk Bilprovning skall privatiseras - till att börja med.... Våra gemensamma tillgångar skall ut i privata händer för att ge vinst till de privata kapitalet - Moderaterna med stöd av Centerpartiet skyr inga medel när det gäller att lyckas med sina ideologiska ambitioner att privatisera Sverige.

Det blir så uppenbart att det enbart handlar om privatisering för privatiseringens egen skull, när man nu ger sig på Bilprovningen som är en av de mest effektiva, kundvänliga och trygga vi har i landet i form av offentlig service. Staten äger hela 52 %, men nu skall det göras skilland och då duger det inte att vi bilägare är mer än nöjda!

En likvärdig, trovärdig och trygg Bilprovning är stommen i bra trafiksäkerhet oh nöjda kunder. Att uppenbart splittra upp, privatisera, öka intäkter till de privata och därmed kostnaderna och samordningen för oss kunder är ointressant.

Moderaterna skyr inga medel och blundar för att ett splittrat ägande, större krav på vinst och privatisering självklart kommer att ge olika förutsättningar, olika kvalité och ökade avgifter för oss redan mycket nöjda bilägare.

Listan kan göras lång kring utförsäljningarna och kring de enorma vinstuttag som görs i privatiseringarnas fotspår, med en regering som lite vagt ibland tvingas uttala att det kanske inte borde vara fullt så enkelt att tömma friskolor, äldreomsorg, privatiserade hyresrätter, Vin & Sprit, och så vidare på miljarder av våra skattepengar!

Det skall väl ses som ytterligare en julklapp att vi nu skall kunna välja i valfrihetens moderata land, vem som skall kontrollera säkerheten i min bil. - Dock skall valet enbart ske mellan ett antal privata aktörer. Vilken valfrihet är detta... Kanske densamma, som när bland annat Centerpartiet driver valfrihets- och etableringsfriheten inom vården?

- Välj mellan alla våra privata vårdgivare, för de offentliga har redan krossats av penningstarka vårdföretag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar