söndag 22 januari 2012

Förtroendet var markerat, men ordföranden fick gå...

Jag skrev i fredags, som så många andra att partiet nu markerat förtroendet fr vår ordförande och att det därigenom var dags att gå vidare med politiken.

Dagen efter segade sig timmarna fram till 15.00, då Håkan Juholt meddelade sin omedelbara avgång.

Var det rätt eller inte. Kanske var vi framme vid den punkt där han inte hade något val och avgången var ett faktum.

Nu kan vi inte annat än genomföra det vi tror på och med en samlad inställning arbeta fram en ny ordförande med all den erfarenhet vi fått från illa behandling av de två senaste. Ingen idé att säga - vad var det jag sade, ingen idé att luta sig tillbaka och påstå att det aldrig borde skett.

Nu handlar det om den avgörande framtiden och om att välja en ordförande om tryggt kan leda oss in i den politik som så många i Sverige behöver.

Jag väljer att citera mig själv från fredagens Blogginlägg:

"Juholts klantigheter skall kritiseras - inte försvaras, men någonstans skall nu strecket dras och vi skall leverera lösningar på det som krävs - välfärdens finansiering, ökade klyftor i samhället, bortslösade komvuxplatser, utförsäljningar av gemensamma statliga bolag, försämrade villkor för sjuka och arbetslösa, en skolpolitik som segregerar, lärare som får allt sämre villkor, ökad arbetslöshet bland unga, ökade skillnader mellan landets olika delar, en sjukvård i behov av resurser...


Det är ett förtroende som kräver leverans av den politik som människor i vårt land förväntar sig av socialdemokraterna. Landet är fyllt av väljare som bara väntar på att vi återigen skall bli det parti som man räknar med och som man vill lägga sin röst på!

Ett parti som levererar rättvis fördelning i en modern tappning som syftar och blickar framåt!

Den leveransen skall vi nu stå för på alla nivåer - i kommunerna, i landstingen och regionerna och på nationell nivå."

1 kommentar:

  1. Elisabeth Henriksdotter22 januari 2012 kl. 21:27

    Det kommer att finnas många förslag till ny ledare för partiet. Och massor med diskussioner i media (varav detta är ett, kanske). Det vore väl fint om de som skall leva och verka med och under en ny partiledare deltog på ett rakt och tydligt sätt i det val som partiet nu står inför. Inga skelett i någon garderob som inte är välkänt eller kan offentliggöras i god tid: den tredje statsmakten skall inte få några köttben att frossa på! Och så hoppas jag att leverans av god socialdemokratisk politik kommer: låt väljare inför nästa val känna igen sig! Lycka till! Jag håller mina värkande tummar!

    SvaraRadera