lördag 14 januari 2012

Per Åsling, Centerpartiet pratar strunt i Regionfrågan !

Återigen försöker Per Åsling ta åt sig äran av något som han överhuvud taget inte lagt två fingrar i kors för - Regionfrågan!
Han försöker med dimridåer dölja sitt egna partis oförmåga att övertyga regeringen om att det verkligen skall bli en ny regionindelning i landet och samtidigt skugga över partiets agerande i länet som innebär att regionfrågan inte kunde avgöras på tänkt sätt före årsskiftet.
Mycket tydligt uttalar sig regeringens utredare i frågan, Mats Sjöstrand att de krav som Centerpartiet tvingade fram på senaste fullmäktigemötet innebar att den påtänkta vägen via ett delbetänkande eller en rapport från honom fullständigt stängts. De krävs en ren ansökan, utan alla dessa tillägg från Centern som i grunden visar på en total splittring i deras parti!
Det är inte bara dåligt av Per Åsling, utan också pinsamt att han återigen i slutskedet av Regionarbetet öppnar munnen och försöker framstå om den som gjort stora insatser i frågan, när han som vanligt inte gjort ett smack!
Just nu avgörs frågan om Regionbildning av två saker som skall klaras ut på det slutgiltiga mötet den 26 februari:
  • Om Centerpartiet kan återta alla sina tillägg i beslutet som enligt Mats Sjöstrand hindrar en ansökan - dvs klarar Centerpartiet att enas i frågan och avge ett rent och tydliga ja i frågan om vi skall bilda region med Västernorrlands landsting eller ej...
  • Klarar Moderaterna i Västernorrland av det samma....
Dessa två uppgifter är det avgörande just nu och jag vill tro att Per Åslings partikamrater som arbetat seriöst med frågan vill detta. Jag vill tro att hans partikamrater Marianne Larm Svensson och Maria Söderberg som seriöst under längre tid lagt kunskap och vilja till arbetet skal klara det, men att Per Åsling på något sätt skall ta åt sig äran av det hela blir pinsamt.
Lika pinsamt som att han försöker skylla missar i det tuffa arbetet på Socialdemokraterna istället.
Om han bär på goda idéer i Regionfrågan, skulle han tidigare tagit ansvar för detta och deltagit i samarbetet istället för att som vanligt i slutstriden visa upp sig i media för att ta poäng av sådant han aldrig gjort....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar