måndag 23 januari 2012

Ingen bred majoritet för Regionbildning

Med anledning av att dels Moderaterna i Västernorrland under måndagen meddelat att man hoppar av regionbildningsarbetet och Centerpartiet i Jämtlands län senare under kvällen beslutat göra det samma, har vi beslutat att inte gå vidare i nuläget med Regionbildningsarbetet.
Centerpartiet i länet har dessutom uttalat i en snabb vändning att man nu är beredd att arbeta för Jämtlands län som egen region.

För oss Socialdemokrater är det viktigt att det finns en bred och förankrad majoritet i de båda landstingen, men också att den moderatledda regeringen blir tydlig i Regionbildningsfrågan.

Vi har under den senaste tiden insett att regeringen är kluven i frågan och vi har trots otaliga påstötningar inte funnit något stöd i hur regionbildningsfrågan skall hanteras från regeringshåll.

För oss har det i grunden hela tiden handlat om oron för länets utveckling och risken för att vi återigen skall hamna på efterkälken när det gäller infrastruktur och vägsatsningar, stödet till näringslivet och utbildning samt finansieringen av välfärdsfrågor så som sjukvården, skolan och omsorgen. Det har varit drivkraften i regionarbetet som vi nu anser måste avslutas.

Vi lägger nu istället krut på att vidareutveckla Regionförbundet för att göra satsningar på just näringslivets behov i länet, på livslångt lärande, infrastruktur och kultur.

Även om ett regionförbund inte är ett ultimat instrument, får det nu bli den organisation genom vilken vi Socialdemokrater tillsammans med andra utvecklar länet.

Under dagens Regionstyrelsesammanträde fastställdes förbundets budget och Verksamhetsplan, där just dessa nämnda områden lyfts fram extra.

Jämtlands län behöver nu en fast politik för utveckling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar