fredag 27 januari 2012

Löfvén är ingen frälsare, men en samlande kraft för ett tydligt ledarskap!

Det här blir bra, tom riktigt bra! Stefan är vald som vår nye partiledare och med sig har han en brokig bakgrund från sin barndom, sin uppväxt och sina uppdrag i vuxen ålder.
I bagaget finns kunskap om ur det är att växa upp i norra delen av vårt land, hur det är att bygga upp socialdemokratiska föreningar, hur livet kan te sig på verkstadsgolvet, hur fackligt och politiskt arbetet kan skapa bättre förutsättningar för de anställda, hur det är att flytta till Stockholm, hur det är att leda en stor organisation och hur det är att förhandla och samarbeta med näringslivet.
Förutom allt detta verkar Stefan i sitt bagage ha med sig vardagliga upplevelser i det egna livet som tycks ha skapat en trygg, tydlig och resonabel person djupt rotad i de Socialdemokratiska idéerna, men med öppenhet för moderna inputs...
Tillsammans med vår utmärkta partisekreterare bildar de ett par som kan leda partiets arbete framåt, med stor öppenhet och tydlighet.
Nu är det viktigt att vi sluter upp, stöttar och bedriver en tydlig politik. Vår ordförande behöver nu, med erfarenhet från tiden med Juholt ett bra team i form av stödfunktioner i partiets kansli för att som Ingvar Carlsson sade tidigare idag - kunna ta sig an de tunga och svåra frågorna, men låta medarbetarna arbeta med det övriga. Det kräver att Vu och partistyrelse finns nära, men det kräver också att Stefan Löfvén väljer ut politiska talespersoner inom viktiga områden med omsorg.
Där brådskar det inte, eftersom vi inte bör röra om alltför mycket i inledningsskedet, utan tänka efter om redan tillsatta personer i flera fall är kapabla att fortsätta sitt arbete kring ordföranden. Det finns däremot några personer som inte visat framfötterna och som borde få tydligare ersättare.
De viktigaste områdena för oss just nu måste vara arbete, ekonomi, utbildning och miljö.
Nu handlar det också om att leden sluts kring en uppställning för politik istället för ledarskap.
Landet runt väntar människor på att få tydliga budskap om Socialdemokraternas politik, så att man åter kan ansluta sig till dessa och också våga lägga sin röst där man känner sig höra hemma.

Löfvén är ingen frälsare, men en samlande kraft för ett tydligare ledarskap i vårt parti.

Stefan Löfvén är förmodligen den person som kan få ihop alla dessa krav och nu återstår för oss andra att lägga oss i framkant kring de viktigaste frågorna för att återigen få föra det politiska samtalet med människor som så gärna vill göra det igen.

1 kommentar:

  1. För mig känns det helrätt och ett steg mot förnyelse att (S) väljer en arbetare från de fackliga leden. Modigt och hoppfullt. Jag hoppas av hela mitt hjärta att Stefan Löfvén har fullt stöd från alla ledande socialdemokrater och att vi slipper läsa i media om SMS:ande och dolkar i ryggen.

    SvaraRadera